2022-07-27 (69 foto's)

Op 27 juli 2022 gaan we (weer) naar de Floriade in Almere.

De Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade wordt sinds 1960 een keer per 10 jaar in een Nederlandse plaats gehouden.
In 1960 werd deze in Rotterdam gehouden en daarna volgde 1972: Amsterdam; 1982: Amsterdam; 1992: Zoetermeer; 2002: Haarlemmermeer; 2012: Venlo en nu 2022: Almere.
Jolanda gaat al sinds dat de Floriade in 1982 in Amsterdam werd gehouden en Oscar gaat sinds Zoetermeer (1992) mee.

Dit is de vierde keer dat we dit jaar naar de Floriade in Almere gaan, dus we hebben inmiddels een verwachtingspatroon.
Maar de Floriade weet altijd te verbazen. Vandaag rijd de bus namelijk langs onze 'vaste' uitstapplaats en hij rijd door naar ingang Weerwater.
Daar vragen we even waarom dit is en dan horen we dat de andere ingang permanent gesloten is omdat openhouden te duur werd (ivm te veel personeel).
Gelukkig is de inboedel van het winkeltje daar overgeheveld naar de winkel hier en kan Jolanda toch een sweater kopen zonder zonvergeelde plekken er in.

Ivm met deze andere ingang moeten we ons plan van aanpak ook aanpassen. Normaal nemen we de kabelbaan naar de achterkant van het park en lopen vanaf daar weer terug.
Die in-/uitgang van de kabelbaan is nu wel ver weg, dus gaan we maar vanaf hier over de Floriade wandelen.
Als we uiteindelijk bij de achterkant van de kabelbaan zijn komen we erachter dat je aan de andere kant (onze normale opstapplaats) niet meer uit kunt stappen.
Het enige wat je kunt doen is een hele ronde maken. Daar bedanken we voor omdat dat alleen maar tijd kost en verder niets oplevert. Zoals ik zei: de Floriade blijft verbazen.

Hieronder volgen een paar foto's van zaken die wij vandaag interessant en/of leuk vonden.

Klik op een foto voor een groter beeld.    (Google Map van deze wandeling)