2022-06 Disneyland Parijs (228 foto's)

Op 9, 10 en 11 juni 2022 gaan we met 2 dochters en 4 kleinkinderen naar Disneyland Parijs.
Oorspronkelijk stond dit voor augustus 2021 op de planning als feestje voor Jolanda haar 60e verjaardag maar corona maakte dat erg gecompliceerd.

Op 9 juni staan we op tijd op en na het ontbijt brengt Oscar de bagage en Jolanda naar het station van Alphen aan den Rijn.
Daar stapt zij met de bagage uit en Oscar rijd door om Rianne en haar 2 kinderen op te halen.
Nadat hij ook hun heeft afgeleverd bij het station rijdt hij door naar huis om de auto te parkeren. Daarna loopt hij naar het station.
Omdat we het allemaal een beetje spannend vinden stond iedereen ruim op tijd klaar en kunnen we een trein eerder dan de geplande naar Gouda nemen.
Daar stappen we over op de intercity naar Rotterdam Centraal waar Marita en haar kinderen bij ons aansluiten.
Om 10:58 stappen we in de Thalys die ons in 1 uur en 10 minuten naar Bruxelles Midi brengt.
Op Brussel hebben we 69 minuten overstaptijd dus we hoeven ons niet te haasten.
De TGV vertrekt keurig op tijd vanuit Brussel en deze brengt ons met gepaste snelheid (hij rijd regelmatig 300 km/h) naar Marne la Vallee-Chessy waar we om 15:06 aankomen.
Dat is het station op het voorplein van Disneyland Parijs.

Daar geven we de bagage af bij een speciale balie waardoor deze voor ons naar het hotel gebracht wordt, en ook krijgen we daar onze 7 toegangstickets.
Eh wacht even. 7 toegangstickets!! We zijn met 8 personen meneer.
Na een hoop 'o la la' en heen en weer geloop van nog 3 andere medewerkers worden er uiteindelijk uit een la 4 tickets met onze namen er op tevoorschijn gehaald en dan blijkt dat wij 3 blanke tickets hebben.
Samen met de 4 gevonden tickets hebben we nu 8 tickets op de juiste naam en kunnen we naar het park.
Daarvoor moeten we eerst door de securitycheck en dat kost Oscar een zakmes. Die zat in zijn rugtas en die blijkt niet mee het park op te mogen.
We krijgen nog de mogelijkheid om hem terug naar de bagage te brengen, maar zoveel is het mes niet waard.

Daarna gaan we onder het Disneyhotel door eindelijk door de poortjes die met onze kaartjes open gaan. Iets voor 4 uur zijn we op het park waar we meteen de kleine parade gepresenteerd krijgen.
Dat is een leuk begin. Uiteraard ontkomen we niet aan de commercie van Main Street :) en met de juiste t-shirts en wat leuke gadgets gaan we op zoek naar de attracties die we hebben uitgekozen.
Voor de kleinkinderen zijn de wachtrijen (lees: lange wachttijden) regelmatig een uitdaging, maar ze houden zich erg goed.
Omdat we op deze eerste dag gelijk de avondlichtshow van 23:00 gaan zien wordt het best laat voor we het park weer uitlopen en uiteraard zijn we dan niet de enige die met de shuttlebus naar hun hotel willen.
Bij de 3e shuttlebus kunnen we eindelijk instappen en worden we in ca 10 minuten naar ons hotel gereden.
Na het inchecken blijkt onze bagage niet op de kamer te staan maar nog in de luggage room. Dat probleem is gelukkig snel opgelost en om een uur of 1 kunnen we eindelijk gaan slapen.

Op 10 juni wachten we tot de (klein)kinderen wakker zijn voor we gaan ontbijten en daarna gaan we naar de voorkant van het hotel waar we vrij snel in de shuttlebus kunnen stappen die ons naar het park brengt.
Ook vandaag begint leuk met de kleine parade.
Een van de attracties die we vandaag doen is de buzz lightyear laser blast. Dat is een soort schietspel dat door Nate is uitgekozen en aan het eind blijkt wel waarom. Met een score van 73900 staat hij ruim boven de ca 12000 als hoogste score van de rest van ons.
De rest van de dag vermaken we ons natuurlijk met wachten in de rij voor de diverse attracties en uiteraard de attracties zelf. Winkeltjes bezoeken, veel lekkere dingen eten, de grote parade bewonderen, en nog meer attracties.
Omdat de kleinkinderen graag nog een keer naar het doolhof willen en Marita naar de Peter Pan flight splitsen we ons daarvoor op. Oscar gaat mee naar het doolhof en Jolanda houdt Marita gezelschap.
We gaan vandaag iets eerder het park uit omdat we de lichtshow al gezien hebben en daardoor is het bij de shuttlebus niet zo heel erg druk en kunnen we meteen in de 1e bus stappen.
Omdat we na zo een lange dag met veel indrukken en een lekker zonnetje wel een beetje moe zijn hebben we niet door dat de shuttlebus de route andersom rijdt tov gisteren en zijn we ons hotel al gepasseerd voor we er erg in hebben.
Gelukkig is de wandeling vanaf het volgende hotel terug niet zo heel erg lang.

Op 11 juni moeten we alle koffers weer inpakken en afgeven voor de omgekeerde bagageservice. We leveren ze in bij de receptie en ze worden voor ons naar het station gebracht waar we ze vanmiddag kunnen ophalen.
Daarna gaan we met de shuttlebus naar het park.
Vandaag beginnen we in het andere park, namelijk het Walt Disneys studios park waar Kaeley een meet-en-greet met buzz lightyear doet, terwijl Marita met haar kinderen naar cars quatre roues rallye gaat.
Daarna vermaken we ons met zijn allen in de cars roadtrip. Een leuke schokkende (er wordt een aardbeving gesimuleerd) ervaring.
En dan gaat het een beetje mis. Op 10 juni wilden we naar de lion king show maar die bleek helemaal vol te zijn en daarom werd ons geadviseerd gegarandeerde toegang aan te schaffen.
Zo gezegd zo gedaan dus voor vandaag hebben we 8 gegarandeerde plaatsen, maar als we aankomen blijken we niet goed begrepen te hebben dat we 30 minuten van te voren er moesten zijn ipv 3.
En de deuren zijn al dicht. Dat is wel een heel groot slikmoment. Dankzij een zeer meedenkende supervisor mogen we de kaartjes ook gebruiken voor de show van 1 uur later.
Omdat het toch lunchtijd is vullen we de wachttijd op met eten bij een picknicktafel waar we nog wat disneyfiguren langs zien lopen. Altijd leuk.
De kleinkinderen zitten even later met open mond te kijken naar de lion king show, dus dat is wel een succes.
Voor we het park moeten verlaten hebben we nog wel tijd om de eerder beloofde crepes, ijsjes en milkshakes te halen en bij die laatste worden we weer getrakteerd op de kleine parade. Erg gaaf.

Daarna lopen we naar het station waar we bij de juiste balie onze bagage ophalen en wachten tot de TGV ons om 15:54 weer naar Bruxelles Midi brengt waar we om 17:43 aankomen.
Het uur wachttijd op Brussel vullen we op met broodjes en koffie halen voor het avondeten.
Nadat we met de Thalys weer naar Rotterdam zijn gereden zien we daar dat onze geplande trein naar Utrecht CS niet rijd ivm personeelsgebrek.
Gelukkig zorgt de alternatieve trein voor degene die naar Alphen aan den Rijn gaan niet echt voor vertraging omdat die in Gouda de originele aansluiting hebben, maar met minder overstaptijd.
Marita en haar kinderen, die naar Veenendaal moeten, missen helaas wel hun aansluiting en zijn wat later dan gepland thuis, maar nog altijd eerder dan ze de afgelopen 2 dagen terug in het hotel waren.
Aan het eind van deze 3 dagen Disneyland Parijs blijkt dat we ca 50 procent van de uitgekozen attracties/shows hebben bezocht. Onze ogen waren duidelijk groter dan de tijd die we hadden.

Klik op een foto voor een groter beeld.


9 juni 2022

10 juni 2022

11 juni 2022