2022-10-08 (196 foto's)


Vanmorgen mogen we een beetje uitslapen. We hebben om 7:30 afgesproken in de eetzaal voor het ontbijt. Als we de kamer uitlopen, zien we al een paar mensen van onze groep met hun camera's bij het zwembad staan.
Er vliegen best wat vogels, dus wij gaan ook maar snel onze camera's halen. Zo scoren we al snel 9 vogelsoorten nog voor het ontbijt. Het buffetontbijt is prima verzorgd, en we laten het ons goed smaken.
Om 8:30 verzamelen we bij de receptie, en gaan we met de bus naar restaurant Soda y Mirador Cinchona. Vanuit het restaurant kijken we uit over de flanken van de Poas vulkaan, met aan de overkant de La Paz waterval.
Er zijn fruit- en suikerfeeders, wat enorm veel vogels aantrekt. We zijn druk met het determineren en fotograferen van alle soorten. Ik vindt de northern emerald-toucanet, de kleinste toekansoort van Costa Rica (die bij ons blue-throated tocanet heet), de mooiste.
Pas na zo'n 2 uur intensief vogelen vinden we voldoende rust om ook van het uitzicht te genieten.
Om 12:00 uur gaan we lunchen. Het eten wordt klaargemaakt op een groot, hout gestookt fornuis. Pieter verteld dat de huizen hier bijna nooit zijn aangesloten op gas. Koken doet men elektrisch, of zoals hier in het restaurant, met hout.
Verwarmen van de huizen is in dit land van de eeuwige lente niet nodig, en waar dat wel nodig is zoals hoog in de bergen, gebeurt dat ook met elektriciteit of hout. Costa Rica is vrijwel autonoom mbt het opwekken van elektriciteit.
Er is hier veel water, en met hydrocentrales wordt al het elektra opgewekt dat ze nodig hebben.
De energiecrisis die in Europa een grote rol speelt, gaat hier grotendeels langs iedereen heen. Alleen de benzine aan de pomp is duurder, maar veel impact heeft het niet.

Na de lunch rijden we een klein stukje verder, naar waar een gravelweg begint. We wandelen al vogelend de weg af naar beneden tot we bij een brug zijn. Hier speuren we succesvol de stroom af op zoek naar een dipper.
Om 16:15 geeft Pieter het sein om weer in de bus te stappen, en gaan we terug richting het hotel. Onderweg stoppen we natuurlijk bij de waterval voor wat foto's. Er staat een souvenir standje, waar ik onze eerste hebbedingetjes koop.
Als we terug zijn in de grote stad, gaan we naar een grote supermarkt met ATM machines. Hier kunnen we de Costa Rica Colones pinnen. We kopen in de supermarkt 2 flesjes cola, zodat we gelijk wat kleinere biljetten hebben.
Om 17:45 zijn we terug in het hotel. Inmiddels is het al donker, dus iedereen gaat naar de hotelkamer. Oscar gaat de techniek regelen, en ik schrijf in het dagboek.
Even douchen, en om 18:30 gaan we naar de eetzaal. We bestellen eerst het eten, en dan doet Pieter de briefing voor morgen, en gaan we de checklijst invullen.

Vandaag zijn er door de groep 59 vogelsoorten gezien waarvan wij er 54 op de foto hebben gezet. Hiervan zijn er 17 nieuw voor onze levenslijst.

Klik op een foto voor een groter beeld.    (Google Map van deze dag)

(bij de foto's staan alle dieren met hun engelse namen omdat de boeken die we gebruiken om ze op te zoeken engelstalig zijn)