2021-11-26 (235 foto's)

Omdat we gisteravond zo laat aankwamen, is het vroege ochtendprogramma verplaatst naar morgen, en mogen we vanmorgen uitslapen tot 6:30.
Als we wakker worden is het buiten al licht, en zien we vanuit ons raam al direct de eerste vogels boven de daken van Jardin. We zitten hier in het laagland, en de temperatuur is daardoor een heel stuk aangenamer. We hebben geen dikke vesten nodig.
Naast de receptie van het hotel zijn wat tafeltjes en grote ketels koffie en heet water. Dat is ons verzamelpunt.
Als we het hotel uit lopen, blijkt het aan het centrale plein van het stadje te liggen. Dat ziet er gezellig uit, maar daar is nu geen tijd voor: we gaan met de bus naar Finca Bambusa, een tuin met feeders, waar we ons ontbijt krijgen.
Met het bord op de rand van een muurtje, en de camera in de hand, zitten we te ontbijten en te genieten van de vogels.
In de tuin komt zelfs een vrouwtje andean cock-of-the-rock kijken.

Na het ontbijt lopen we de tuin uit, en gaan daarvandaan in een relaxed tempo langs de weg vogelen. 2 uur later zijn we terug voor een kopje koffie of chocolademelk.
Dan komt er een stelletje bronze-winged parrot de tuin in, die rustig een paar peulen gaan zitten opeten. Geweldig, zo'n tuin willen we allemaal wel.

Voor de lunch rijden we terug naar Jardin, waar we in een restaurant vlak bij het hotel gaan eten. We krijgen nu een klein uurtje vrije tijd zodat we het stadje kunnen verkennen.
In een souvenirwinkel vinden we een groot houten kunstwerk van een uitgesneden en mooi geschilderde motmot. Dat wordt deze reis ons belangrijkste souvenir.
Om 15:00 gaan we weer de bus in, en gaan we naar een cock-of-the-rock lek. Zo'n lek is een baltsplaats in het bos waar de hanen elkaar uitdagen en hun show-gevechten in de bomen uitvoeren. De vrouwtjes kijken toe, en bepalen zo welke haan het sterkst is.
Na het bezoek aan deze lek gaan we langs een paadje naar beneden naar de rivier. Het pad is door de regen echter heel glad geworden, en ondanks dat ik voorzichtig loop, glij ik uit, en val hard op mijn rug. De schade valt gelukkig mee, maar Roger besluit dat dit pad niet zo'n handige keus is, en we lopen daarom naar boven om vanaf de brug te zoeken naar vogels.
Na een korte tijd gaan we lopend terug naar het hotel, wat eigenlijk maar een paar straten verderop blijkt te zijn. Leuk om zo wat meer van het stadje te kunnen zien.
Vanavond gaan we voor de verandering in een pizzeria eten die schuin tegenover het hotel ligt. Omdat het vrijdag is, is het vanavond erg druk op het plein. De marktkraampjes zijn open, en alle terrasjes zitten vol. Je zou bijna denken dat er geen corona is.

Vandaag zijn er door de groep 74 vogelsoorten gezien waarvan wij er 61 op de foto hebben gezet. Hiervan zijn er 18 nieuw voor onze levenslijst.

Klik op een foto voor een groter beeld.    (Google Map van deze dag)

(bij de foto's staan alle dieren met hun engelse namen omdat de boeken die ik gebruikt heb om ze op te zoeken engelstalig zijn)