2021-11-20 (207 foto's)

Vroeg op, want we moeten vanmorgen om 04:45 met onze koffers bij de receptie verzamelen.
Er staat weer een picknickontbijt klaar, en ook staat er nu een grote ketel met koffie voor ons klaar: ze leren snel in dit hotel want gisteren vroeg bijna iedereen om koffie, en moesten ze het gehaast maken.
Onze bus die ons het eerste deel van de reis vervoert staat voor de deur en is gelukkig een stuk groter dan de bus die ons van het vliegveld kwam halen.
Het is een puzzel om alle bagage in de kofferruimte te krijgen, maar in de bus is voldoende ruimte en iedereen kan prima zitten. Wij zitten gewoontegetrouw weer achterin. Iedereen vindt dat prima, en dat wordt dan ook onze vaste plek.
Wij passen op de telescopen en een paar fototassen die ook een vaste plak achterin krijgen.

We rijden eerst dwars door Bogota naar een groot park ten westen van de stad: La Florida. Daar eten we ons ontbijt, en dan wandelen we het park in. Er is een groot meer waar diverse watervogels op zitten.
De doelsoort hier is de bogota rail. Die hopen we te zien in het rietmoeras aan het einde van de plas. Daar gaan we in (en naast) een vogelkijkhut staan terwijl Roger de rail 'roept'.
Dat is erg succesvol want de rail komt zelfs helemaal uit het riet lopen. Volgens Roger hebben we geluk, want meestal blijft hij toch in de beschutting van het riet zitten.
Na dit succes lopen we terug naar de bus, en beginnen we aan de reis naar Rio Claro.

Als we nog maar kort onderweg zijn, stopt de bus plompverloren langs de snelweg, naast een plasje. We gaan de bus uit, en zoeken naar specialiteiten die hier soms zitten. Er zitten heel veel blue-winged teals, wat wel leuk is, maar niet heel speciaal.
Dus weer snel de bus in en na een uurtje rijden komen wa aan bij de 'betoverde tuin'.
In deze tuin hangen 36 kolibrie-feeders, en maken we kennis met de eerste kolibries van de reis. Het is een drukte van belang, en soms weet je gewoon niet waar je moet kijken.
We genieten volop en na een uur kost het Laurens veel moeite om ons weer mee te krijgen.

Iets verderop gaan we in een restaurant eten. We lopen naar de bovenste etage, waar we uitzicht hebben op een paar tuinen die achter het restaurant liggen. We bestellen ons eten, en gaan dan vogels spotten.
Er komt zelfs een agouti familie langs. Als het eten komt, is dat dan ook eigenlijk veel te snel. Het is heerlijk, dus het eten krijgt toch prioriteit.
We gaan weer de bus in en vervolgen de reis. Na 2,5 uur stoppen we bij een zandweg waar we even onze benen kunnen strekken, en natuurlijk op zoek gaan naar leuke vogelsoorten.
We zijn nog lang niet op de eindbestemming van vandaag, en daarom duurt deze tussenstop niet lang. We gaan de bus in voor het laatste stuk, en pas om 18:45 komen we aan in de lodge bij Rio Claro Reserve.
We gaan direct uit de bus naar de restaurantzaal om te eten. Daarna brengt de bus ons met de koffers naar onze cabins.
Uitpakken, en dan om 20:30 voor de liefhebbers verzamelen op het dakterras van de cabins voor de checklist.

Vandaag zijn er door de groep 77 vogelsoorten gezien waarvan wij er 63 op de foto hebben gezet. Hiervan zijn er 19 nieuw voor onze levenslijst.

Klik op een foto voor een groter beeld.    (Google Map van deze dag)

(bij de foto's staan alle dieren met hun engelse namen omdat de boeken die ik gebruikt heb om ze op te zoeken engelstalig zijn)