2021-11-19 (206 foto's)

We moeten vandaag om 4:20 bij de receptie verzamelen voor een vroege start van de dag. Met 4 jeeps rijden we de bergen in naar Chingaza National Park. Daar willen we bij zonsopkomst (=6:00) arriveren, om het uitvliegen van de papegaaien te kunnen zien.
We hebben picknick ontbijt meegekregen van het hotel, en omdat Oscar zich nog niet goed genoeg voelt om brood te kunnen eten, wordt dat op mijn verzoek onderweg aangevuld met bekertjes vruchtenyoghurt.
Zo'n bekertje vruchtenyoghurt bij het picknickontbijt blijkt bij de meesten in de smaak te vallen, en dat wordt daarna meteen een goede gewoonte die de hele vakantie vol wordt gehouden.

Zodra we de eerste onverharde weg in draaien wordt er al gestopt: Er zijn hier al direct papagaaien in de boom te bewonderen. Ze geven ook nog een vliegshow weg, gaaf!
We rijden al vogelend langs de weg omhoog. Als we omlaag gaan worden er wat meer stukken gewandeld, zodat we de vogelsoorten beter kunnen spotten.
De endemische doelsoorten brown-breasted parakeet en black-billed mountain toucan laten wel lang op zich wachten. Vrij laat in de ochtend komt de mountain-toucan eindelijk aanvliegen. Ik zie hem langs vliegen, maar ik zie niet waar hij de bomen in gaat. Hij zit vakkundig verstopt tussen de blaadjes.
Na 2 vliegbewegingen zitten ze (inmiddels is er een 2e vogel bijgekomen) goed zichtbaar in een boom. Wow, dit was een van mijn top-5 wenssoorten, en die hebben we nu al gezien.

Kort hierna laat ook de brown-breasted parakeet zich horen.
We moeten een klein stukje omhoog lopen, en zien een leuk groepje in een boom zitten. De missie van vanmorgen is geslaagd.
Het is wel al 14:00 uur als we naar de lunchplek rijden.
Na een prima lunch gaan we naar een huis met kolibrie feeders. Hier blijven we de rest van de middag genieten van de vogels die af en aan vliegen.
Als het donker wordt rijden we terug naar ons hotel, waar we, moe maar voldaan, in het restaurant gaan eten.

Vandaag zijn er door de groep 61 vogelsoorten gezien waarvan wij er 48 op de foto hebben gezet. Hiervan zijn er 23 nieuw voor onze levenslijst.

Klik op een foto voor een groter beeld.    (Google Map van deze dag)

(bij de foto's staan alle dieren met hun engelse namen omdat de boeken die ik gebruikt heb om ze op te zoeken engelstalig zijn)