12-2-2019: Vogelen op Fuerteventura en vliegreis naar Schiphol (34 foto's)

Vanmorgen gaan we het nog een keer proberen: woestijnvinken verbeteren.
We staan vroeg op en pakken alles behalve de fotospullen in. Om 7:15 rijden we weg, want we willen zodra het licht is bij de geitenboerderij zijn. Het waait pittig, dus met de auto als windscherm zoeken we het terrein af. Omdat we niks zien lopen we ook rondom de boerderij, en ook erachter om bij de mesthoop te zoeken.
Helaas geen woestijnvinken. Wel vliegen er een paar gierzwaluwen over. Het zijn madeiragierzwaluwen, en deze keer lukt het wel om ze op de foto te krijgen. Voor ons is dat een mooie inhaler, want wij tellen een soort alleen als we er een foto van hebben. Dus nu telt hij ook voor ons mee.
We proberem het ook nog een keer bij de andere boerderij, maar daar staat het vee niet eens buiten dus zien we ook hier niets.

Nadat we weer terug bij het hotel zijn pakken we ook de fotospullen in, en dan gaan we ontbijten. Netjes op de afgesproken tijd, om 9:15, rijden we weg. We nemen een nieuwe route naar het vliegveld, zodat we nu over elke weg op het eiland hebben gereden.
Godfried zet ons bij de deur af. Omdat zijn vlucht pas uren na die van ons is heeft hij nog tijd om woestijnvinken te zoeken voor een volgende groep.
We gaan inchecken, en door de douane. Bij de winkeltjes vinden we leuke kleinkinder t-shirts, dus we kopen er 4.
Ondanks dat er 'now boarding' bij onze vlucht staat gaat Jolanda toch nog snel koelkastmagneten uitzoeken. Net op tijd is ze terug in de rij, en kunnen we het vliegtuig in.

Om 11:30 gaan we de lucht in. De vlucht duurt 4 uur en 10 minuten. We vliegen nog over een paar Canarische eilanden, en dan is er alleen nog zee te zien, totdat we bij Portugal zijn. Vanaf dat moment blijven we de kustlijn volgen tot Schiphol.
Als we de bagage van de band hebben gehaald, nemen we afscheid van onze reisgenoten en lopen we naar de vertrekhal waar onze taxi ons komt ophalen.
We zijn om 18:00 uur thuis en omdat het volgens onze interne klok nog 17:00 uur is, gaat Jolanda eerst naar de supermarkt, en gaan we daarna pas eten. Lijsten doen we pas veel later als we de bijgewerkte lijst via de mail hebben ontvangen.
Het was een heerlijk weekje genieten van de zomer, in een tijd dat de winterdip het ergst is. Een echte aanrader.

Vandaag zijn er door de groep 16 vogelsoorten gezien waarvan wij er 6 op de foto hebben gezet. Hiervan is er 1 nieuw voor onze levenslijst.

Klik op een foto voor een groter beeld.


Fuerteventura

Vlucht