21-9-2018: Thuisreis (11 foto's)

We worden al voor de wekker wakker en hebben daardoor ruim de tijd om de laatste dingen in te pakken en de koffers naar de bus te brengen.
Gelukkig kunnen we om 6:30 toch al ontbijten, dus we hoeven geen meeneem-ontbijt pakket te maken. We eten allemaal wel snel door, en om 6:50 draaien we voor de laatste keer de transpanteneira op.
Vandaag zullen we echt nergens voor stoppen, en dat is voor het eerst deze vakantie, want we moeten natuurlijk op tijd op het vliegveld zijn.
Rond 10 uur zijn we bij Cuiaba vliegveld. We geven de bagage snel af, en gaan wat in winkeltjes neuzen en kopen nog wat t-shirts.
Daarna gaan we naast een soort McDonalds zitten wachten tot het tijd is om te boarden. We gaan iets te snel in de rij staan. Als Jolanda denkt: 'wat duurt het toch lang' , en naar buiten gaat kijken, blijkt het vliegtuig er nog niet eens te staan.
Toch nog maar even gaan zitten dus totdat we echt aan boord kunnen. We hebben weer stoel 18A en 18B, en zitten dus weer boven de vleugel. Een volgende keer zou het toch leuker zijn als we voor de vleugel zitten zodat we goed uitzicht hebben.
Iets te laat, om 11:50, gaan we de lucht in op weg naar Sao Paulo. Onze eerste tussenstop.

Om 15:00 uur (het is hier een uur later als in Cuiaba) landen we in Sao Paulo. De grote koffers gaan vanzelf door naar de volgende vlucht, dus die zien we niet.
We lopen de lounge in, en gaan kijken waar we straks moeten zijn, en we blijken vlak bij onze gate te staan. We moeten hier 3 uur wachten op onze volgende vlucht en daarom zoeken we een plek waar we allemaal kunnen gaan zitten.
Omdat je op de nationale vluchten van maatschappij GOOL geen eten krijgt, gaan we om de beurt iets te eten halen bij de vele winkeltjes.
Om 17:40 begint het boarden en om 18:20 gaan we de lucht in. Inmiddels is het dan donker, en is het niet meer zo erg dat we boven de vleugel zitten.

Om 19:20 zijn we in Rio de Janeiro. Omdat we nu overstappen op een internationale vlucht moeten we wel de koffers op gaan halen. Waarschijnlijk moeten ze door een strengere douane controle heen. Als we bij de bagageband aankomen, liggen onze koffers er al op. Dat is snel.
Dan moeten we met de bagage het hele vliegveld over lopen om bij de incheckbalie van KLM te komen. We zijn direct aan de beurt, dus ook dit gaat heel snel.
Daarna moeten we nog door de veiligheids- en paspoortcontroles. Als we klaar zijn met alle plichtplegingen hebben we nog een uur voordat we moeten boarden op onze laatste vlucht.
We gaan op zoek naar een stuk pizza en een broodje ham en als dat op is is het ook tijd om aan boord te gaan.

Om 22:00 uur lokale tijd gaan we de lucht in. We krijgen toch nog wat te eten. Dat hadden we zo laat niet meer verwacht. Fijn.
We gaan een film kijken totdat de cabinelichten uit gaan. Dit keer is het Oscar die lekker slaapt, en Jolanda die maar moeilijk in slaap kan komen.
's Morgens krijgen we nog een ontbijtje geserveerd. Na een vlucht van ruim 11 uur, landen we om 9:00 uur op schiphol. O nee, hier is het al 14:00 uur. We zijn net wakker en het is al middag. Klopt niks van.
We gaan de koffers ophalen en nemen afscheid van de rest van de groep voor we door de douane lopen. Daarna gaan wij met de taxi naar huis.

Klik op een foto voor een groter beeld.    (Google Map van deze dag)