10-9-2018: Excursies in Cerrado bos en naar de waterval (204 foto's)

We staan om 4:30 op en ontbijten in het buiten-eetzaaltje. Een kleine, open ruimte volledig afgeschermd met muskietengaas. (nou ja volledig is een ruim begrip want er zitten wel een paar gaten in)
Na een kort ritje gaan we de auto uit en wandelen we al vogelend langs een weg met laag struikgewas en enkele boompjes. De leukste vogel van de ochtend is een koppeltje spotbacked caatinga puffbirds.
Het duo blijft, al baltsend, lang met ons meevliegen langs de weg. Het mannetje slooft zich uit om door het vrouwtje geaccepteerd te worden als partner. Hij biedt haar een kikker aan, die ze accepteert en op eet.
Het lijkt er dus op dat hij succes heeft.
Ook een koppeltje white-rumped tanager is grappig: de gids hangt zijn speaker aan een boom, en speelt hun geluid af. Binnen 2 minuten zit het duo in de boom er boven, en geeft een fanatiek duet af.
Na een succesvolle wandeling gaan we rond 11:30 terug naar de lodge. We leggen alle fotospullen in onze kamer, en gaan dan naar een buffetrestaurant voor de lunch.
En daarna: siesta tot 14:45. Dus douchen, fotos van de kaartjes halen en slapen. We zijn nog een beetje moe van de reis.

De middagexcursie is wat verder rijden van de lodge: we gaan naar de bruidssluier waterval: Cachoeira Veu de Noiva - Chapada dos Guimaraes
Hier zitten weer heel andere vogels. Via trappen lopen we naar beneden, naar het uitkijkpunt voor de hoge, smalle waterval. We zien diverse ara's en zwaluwen. Een van de gierzwaluwen gaat tegen de rotswand achter de waterval zitten.
Als we uitgekeken zijn, lopen we iets verder door naar het bezoekerscentrum. Daar staat een boom vol bloemen waar kolibries op af komen. Het is een hele kunst om die vlug vliegende vogeltjes op de foto te zetten, maar het lukt.
De terugweg is een pittige klim naar boven toe. Als we bij de parkeerplaats aankomen, is het een half uur na sluitingstijd van het park. Tja, bijna op tijd dus.
We gaan terug naar de lodge, en volgen het avondritueel.

Vandaag zijn er door de groep 84 vogelsoorten gezien waarvan wij er 64 op de foto hebben gezet. Hiervan zijn er 48 nieuw voor onze levenslijst.

Klik op een foto voor een groter beeld.    (Google Map van deze dag)